Indonesiassa toimimme norjalaisen yhteistyöjärjestön sekä Indonesian luterilaisen kirkon työyhteydessä. Tuemme kirkon seurakuntien kasvua ja toimintamahdollisuuksia taustaltaan animististen heimojen parissa sekä etsimme työmahdollisuuksia muslimienemmistöisten kansojen tavoittamiseksi.
Indonesiassa on virallisesti uskonnonvapaus. Silti yli 87 prosenttia kansasta ei tunne kristinuskoa ja sen evankeliumia. Paikalliset kirkot ovat pieniä ja ovat tottuneet keskittymään toiminnassaan lähinnä oman heimoyhteisönsä hengellisiin tarpeisiin.
Indonesia on saarivaltio, jossa uskonnollisuus esiintyy hyvin paikallisväritteisesti. Sumatran saaren pohjoisosassa edellytetään islamilaisen lain noudattamista, myös ei-muslimeille. Tämä ei kuitenkaan kuvasta koko maan uskonnollista kenttää. Turistikohteistaan tutulla Balilla pääuskonto on puolestaan hindulaisuus. Tämän lisäksi maasta löytyy virallisesti katolilaisuutta, buddhalaisuutta ja konfutsealaisuutta. Valtion tunnustamien uskontokuntien ulkopuolelle jää animismi, jota esiintyy paikallisesti.
Kristillinen kirkko on vuosisatojen saatossa tuottanut seurakuntaelämän lisäksi kouluja, sairaaloita ja orpokoteja. Kirkot ovat silti jääneet marginaaliin, rauhanomaiseen rinnakkaiseloon muiden uskonnollisten suuntien kylkeen. Paikallinen kulttuuri on suvaitsevaa ja pyrkii löytämään siltoja etnisten ja uskonnollisten rakenteiden yli.
Liity Kylväjä Aasiassa Facebook-ryhmään! Näin saat ajankohtaista tietoa ja pysyt mukana työn käänteissä.
Herra, me kiitämme siitä, että teet työtä monin eri tavoin.
Kukaan ihminen ei ole sinulta salassa,
ei koululainen, opiskelija, työssä käyvä tai eläkeläinen.
Kukaan ei ole sinulle unohdettu tai kadotettu. Sanasi mukaan et halua, että kukaan joutuisi kadotukseen, vaan että kaikki kääntyisivät parannukseen. Sinun armosi on avoinna kaikille, jotka sinua kuulevat.
Kuule rukouksemme Herra! Anna sanasi levitä Indonesiassa. Käytä meitä.
Käytä työtämme. Siunaa työtovereitamme toisessa maassa.
Aamen