Kolehdin tilittäminen
Kylväjän pankkitili on:
IBAN FI57 4405 0010 0212 96
BIC ITELFIHH
Viitenumerot 9.6.2024 kolehdin tilittämistä varten löydät alla olevasta tiedostosta:
Viitenumerot löytyvät nyt myös seurakuntaportaalista portaaliin pääset täältä
Käyttäjätunnuksena toimii evl.fi -sähköpostiosoite. Tilaa ensimmäisellä kirjautumiskerralla uusi salasana, klikkaamalla painiketta ”Luo uusi salasana”.
Mikäli et saa antamaasi sähköpostiosoitteeseen salasanan vaihtolinkkiä ole yhteydessä kylvaja@kylvaja.fi
Kolehtiviitteet 9.2.2025 kolehtiin löytyvät täältä
Suosituskolehtiviitteet 2025 löydät täältä
Referensnummer för 11.5.2025 kollekt är här
Kirkkohallituksen myöntämät kolehdit 2025
KOLEHTIPYHÄ 9.2.
Diakoniatyöhön maailmalla
Etiopiassa Ginnirin kaupungissa toimii Kylväjän ja kummien tuella kristillinen lasten päiväkeskus. Siellä käy päivittäin noin 60 köyhää lasta. Päiväkeskus huolehtii lasten ruokailuista ja terveydenhuollosta sekä tukee koulunkäynnissä. Näiden avulla lapsilla on mahdollisuus parempaan tulevaisuuteen.
Itä-Siperiassa toimitamme humanitaarista apua, ruokaa ja vaatteita Burjatian maaseudun vähäosaisille. Samalla pidämme tarjolla kristillisestä sanomasta nousevaa toivoa.
Kreikassa teemme diakonista avustustyötä pakolaisten parissa. Autamme esimerkiksi asioinnissa lääkärien ja viranomaisten luona sekä tuemme pakolaisia hätätilanteissa eri tavoin. Teemme työtä sen hyväksi, että kielitaidottomat siirtolaisnaiset eivät olisi pakotettuja elättämään itseään prostituutiolla.
Ukrainassa annamme aineellista, käytännöllistä ja hengellistä apua sodasta kärsiville. Avunsaajien joukossa on paljon vammaisia.
Tapio Pokka
työaluevastaava Burjatia, Jakutia, Japani ja Mongolia
Työaluevastaavana työni tähtää siihen, että näiden kansojen parissa syntyneet seurakunnat kasvavat lähetyselämää sykkiviksi seurakunniksi ja kirkoiksi. Mielelläni saarnaan ja opetan Raamattua, askartelen missiologian ja sielunhoidon parissa sekä etsin lähetyskutsun vaivaamien kristittyjen kanssa tietä eteenpäin ja palvelupaikkaa Jumalan suunnitelmissa.
Lataa Tapion saarnapohdinta tästä, pyhän aihe ”Kahdenlainen kylvö” (tulossa)
Haluaisitko esitellä Kylväjän diakoniatyötä maailmalla? Voit ladata ppt-esityksen tästä käyttöösi.
KOLLEKTSÖNDAG 11.5.
För diakonalt arbete i världen
I den etiopiska staden Ginnir verkar med stöd av Såningsmannen och faddrar ett kristet dagcenter för barn. Omkring 60 fattiga barn besöker centret varje dag. Dagcentret tar hand om barnens måltider och
hälsovård samt stöder dem i deras skolgång. Tack vare denna hjälp har barnen en chans till en bättre framtid.
I östra Sibirien levererar vi humanitär hjälp, mat och kläder till mindre bemedlade på landsbygden i Burjatien. Samtidigt för vi fram hoppet i det kristna budskapet.
I Grekland arbetar vi med diakonalt hjälparbete bland flyktingar. Vi hjälper till exempel flyktingar i kontakten med läkare och myndigheter samt stöttar dem på olika sätt i nödsituationer. Vi arbetar för att
invandrarkvinnor som inte kan språket inte ska tvingas försörja sig genom prostitution.
I Ukraina ger vi materiellt, praktiskt och andligt stöd till dem som drabbats av kriget. Många av dem som får hjälp har någon unktionsnedsättning.
Magnus Riska
missionsarbetare
Magnus har fått möjligheten att återvända till Tabor Evangelical College i staden Hawassa under 2025. Det kommer att ske i två perioder som båda är drygt två månader långa. Han fortsätter att undervisa i Gamla testamentet samt bibelhebreiska. Magnus samarbetar med Mekane Yesus-kyrkan och Norsk Luthersk Misjonssamband.
Magnus Riska skriver predikotankar inför kollektsöndagen 2025. (Guds folks hemlängtan)
Ladda ner dem här.
Suosituskolehti 2025
Vammaisjärjestöjen työhön Mongoliassa
Mongoliassa vammaisten ihmisten tilanne on usein vaikea. Vaikka lainsäädäntö takaa heille ihmisoikeudet, todellisuus on varsin toinen. Vammaiset ihmiset kohtaavat monia vaikeuksia eivätkä useat tiedä oikeuksistaan. Ihmisten omaehtoinen organisoituminen järjestöiksi ei ole vielä kovin vahvaa; se on vasta kehittymässä kommunismin päätyttyä vasta noin 30 vuotta sitten. Nykyisin on jo olemassa paikallisia vammaisten ihmisten kansalaisjärjestöjä, mutta ne ovat heikkoja johtuen mm. tiedon puutteesta, vääristä asenteista sekä vähäisestä ulkoisesta tuesta. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa vammaisjärjestöjä koulutusten, vertaisoppimisen, käytännön tekemisen ja verkostoitumisen vahvistamisen myötä ja siten parantaa vammaisten ihmisten asemaa yhteiskunnassa.
Haluaisitko esitellä Kylväjän työtä vammaisjärjestöjen tukemiseksi Mongoliassa? Lataa ppt-esitys tästä.
Vuoden 2024 kolehtipyhät
21.4.2024 Kollektsöndag i Borgå stift / Kolehtipyhä Porvoon hiippakunnassa
Arbete i Östasien
9.6.2024 Kolehtipyhä
Diasporatyö Kreikassa ja Etu-Aasiassa
Suosituskolehti 2024
Lasten ja perheiden parissa tehtävään työhön Etiopiassa, Intiassa ja Israelissa
Kylväjä tekee työtä lasten ja perheiden parissa eri yhteistyökumppanien kanssa.
Ginnirin kaupungissa Etiopiassa Kylväjä tukee Mekane Yesus -kirkon ja kaupungin ylläpitämää lasten päiväkeskusta. Siellä käy noin 60 kummiohjelmassa mukana olevaa köyhää lasta, joista osa on orpoja. Päiväkeskuksessa huolehditaan lasten ruokailuista, vaatteista ja terveydenhuollosta sekä tuetaan heitä koulun käymisessä. Kummilapsitoiminta on avoimesti kristillistä ja sen yhtenä tavoitteena on kertoa Kristuksesta sanoin, sävelin ja teoin. Kummiohjelma on paikallisesti erittäin arvostettu.
Tripurin syrjäseuduilla Intiassa on Manipurin luterilaisen kirkon koulu, jota Kylväjä tukee. Koulussa on esikoululuokka ja luokat 1–4. Oppilaiden kasvaessa toimintaa on tarkoitus laajentaa yläluokkiin. Viime vuonna Kylväjän tuella koululle palkattiin kaksi uutta opettajaa uusi apuopettaja. Kirkon edustajat kokevat, että parin viimeisen vuoden aikana kylässä on tapahtunut selvä ilmapiirin ja asenteiden muutos. Kristillinen koulu on kylän lasten ainoa mahdollisuus oppimiseen ja sellaisena hyvin arvokas myös hinduperheiden silmissä.
Israelissa Kylväjän yhteistyökumppanina toimii Caspari-keskus. Teemme yhdessä työtä erityisesti lasten ja perheiden parissa. Jeesukseen uskovat juutalaiset vanhemmat kohtaavat haasteita lasten hengellisessä kasvattamisessa. Perheiden varustaminen parantaa vanhemmuuden laatua ja auttaa käsittelemään vaikeitakin asioita. Tavoitteena on tarjota vanhemmille koulutettujen ja kokeneiden puhujien lyhyitä teematyöpajoja, koulutusta ja konsultaatioita. Vanhemmille ja perheille tuotetaan kasvatusaiheisia kirjoja, lapsille lastenkirjoja ja lisäksi erilaisia pelejä.